Ciasto Cafe z posypką
Przepis Sary La Fountain. Składniki na 6-8 porcji.
Zmiksuj masło i cukier w blenderze. Kolejno dodawaj jajka, cały czas mieszając. Dodaj śmietanę i wymieszaj. Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj.
Zmieszaj masło i cukier na gładką pastę. Dodaj cynamon i mąkę. Wstaw do lodówki.
Jabłka obierz i pokrój w drobną kostkę. Foremkę nasmaruj tłuszczem i wysyp mąką.
Ciasto umieść w formie. Nałóż posypkę, kawałki jabłek i kawałki marcepanu. Piecz w 180 stopniach przez 40-50 minut.
Do dekoracji: połącz syrop klonowy z cukrem i ozdabiaj ciasto, używając rękawa cukierniczego. Kiedy lukier zastygnie, podawaj ciasto.
Przepis autorstwa Sary La Fountain. Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.