Reklama

Reklama

Ciasto czekoladowo-jabłkowe

Jabłka umyj, obierz, pokrój w małą kostkę, wymieszaj z cynamonem.

Składniki na 20 porcji:

  • 2 jajka
  • 30 dag mąki pszennej
  • szklanka mleka
  • 16 dag cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 20 dag masła
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka sody
  • łyżeczka cynamonu
  • 4 jabłka
  • 10 dag gorzkiej czekolady
  • 5 dag masła

Reklama

1. Jabłka umyj, obierz, pokrój w małą kostkę, wymieszaj z cynamonem. Masło rozpuść w garnku, wystudź. Do miski wbij jajka, wsyp cukier, zmiksuj. Wlej masło, mleko, zmiksuj. Mąkę wymieszaj z kakao, proszkiem do pieczenia i sodą, przesiej do masy, całość wymieszaj.

2. Jabłka dodaj do masy, wymieszaj. Formę wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto. Piecz 45 minut w temperaturze 180˚C. W garnku rozpuść masło, dodaj połamaną czekoladę, podgrzewaj mieszając, polewą polej ciasto. Udekoruj jabłkami.

Czas przygotowania: około 2,5 godziny

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje