Ciasto Elwiry

Takie ciasto mogą jeść osoby uczulone na gluten.
Takie ciasto mogą jeść osoby uczulone na gluten. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 3  jajka
  • 3/4 szklanki bezglutenowego budyniu wiśniowego w proszku
  • 1 torebka kisielu wiśniowego
  • 1/4 szklanki mąki bezglutenowej
  • 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 3/4 szklanki mąki kukurydzianej
  • 1  szklanka cukru
  • 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia,
  • 1/2 łyżeczki drożdży w proszku
  • 1/2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek
  • ½ szklanki mleka
  • żurawiny suszone
  • opakowanie błyskawicznego lukru

Sposób przygotowania:

Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?