Reklama

Reklama

Ciasto jogurtowo-waniliowe

Delikatny deser z owocami.

Składniki

  • po 2 szkl. jogurtu naturalnego i waniliowego
  • 2 szkl. śmietany kremówki
  • 40 dag malin
  • po 1 szkl. cukru i mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 6 jajek
  • 2 łyżki żelatyny
  • 1 galaretka malinowa

Sposób przygotowania

1. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij z 1/3 szkl. cukru i połącz z żółtkami. Mąkę i proszek domieszaj do masy jajecznej. 

2. Blachę (24 x 24 cm) wyłóż pergaminem. Nałóż ciasto. Piecz je 30 min w 175°C. Rozetnij na 2 placki. Żelatynę rozpuść według przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubij. 

3. Jogurt naturalny wymieszaj z waniliowym, resztą cukru i żelatyną. Połącz z bitą śmietaną. Placki przełóż kremem. Schładzaj 1 godz. Na wierzchu tortu ułóż maliny. Zalej rozpuszczoną galaretką. Wstaw do lodówki na 3 godz. 

Reklama


INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje