Reklama

Reklama

Ciasto kokosowe

Tak pyszne, że trudno się mu oprzeć!

Składniki

  • 3 jajka
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenie
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżki wiórków kokosowych

Składniki - krem

  • ser biały 3-krotnie mielony ok. 350-400 g
  • Princessa kokosowa - 2 sztuki
  • 4 łyżki wiórków
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżeczki żelatyny

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą cukru, pod koniec dodać cukier.

Reklama

Do piany dodać po jednym żółtku, a następnie wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wiórki i delikatnie wymieszać

Ciasto wylać na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia.

Piec ok. 30 minut / 180 st. C , pokroić na 2 równie blaty. 

Krem: Żelatynę rozpuścić z niewielką ilością zimnej wody, odstawić do napęcznienia, podgrzać do rozpuszczenia, odstawić do przestudzenia.

Twaróg utrzeć z cukrem, następnie dolać lekko przestudzoną żelatynę.

Dodać potem posiekaną princessę oraz wiórki i wymieszać.

Biszkopt posmarować połową kremu kokosowego, przykryć 2 blatem, posmarować resztą kremu, całość obsypać podprażonymi wiórkami.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje