Ciasto kokosowe
Tak pyszne, że trudno się mu oprzeć!
Sposób przygotowania
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą cukru, pod koniec dodać cukier.
Do piany dodać po jednym żółtku, a następnie wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wiórki i delikatnie wymieszać
Ciasto wylać na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec ok. 30 minut / 180 st. C , pokroić na 2 równie blaty.
Krem: Żelatynę rozpuścić z niewielką ilością zimnej wody, odstawić do napęcznienia, podgrzać do rozpuszczenia, odstawić do przestudzenia.
Twaróg utrzeć z cukrem, następnie dolać lekko przestudzoną żelatynę.
Dodać potem posiekaną princessę oraz wiórki i wymieszać.
Biszkopt posmarować połową kremu kokosowego, przykryć 2 blatem, posmarować resztą kremu, całość obsypać podprażonymi wiórkami.