Ciasto kokosowe

Tak pyszne, że trudno się mu oprzeć!

Ciasto biszkoptowe z kokosem
Ciasto biszkoptowe z kokosem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą cukru, pod koniec dodać cukier.

Do piany dodać po jednym żółtku, a następnie wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wiórki i delikatnie wymieszać

Ciasto wylać na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia.

Piec ok. 30 minut / 180 st. C , pokroić na 2 równie blaty.

Krem: Żelatynę rozpuścić z niewielką ilością zimnej wody, odstawić do napęcznienia, podgrzać do rozpuszczenia, odstawić do przestudzenia.

Twaróg utrzeć z cukrem, następnie dolać lekko przestudzoną żelatynę.

Dodać potem posiekaną princessę oraz wiórki i wymieszać.

Biszkopt posmarować połową kremu kokosowego, przykryć 2 blatem, posmarować resztą kremu, całość obsypać podprażonymi wiórkami.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas