Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe smakuje wyjątkowo. Możesz polać je czekoladą, albo posypać cukrem pudrem.

Jest pyszne!
Jest pyszne! 123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

Jajka ubijaj, stopniowo dodając cukier. Gdy masa będzie gładka i puszysta, cienkim strumieniem dolewaj olej.  Marchewkę i jabłko zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Wymieszaj z masą jajeczną.  Do osobnej miski przesiej mąkę i proszek do pieczenia. Dodaj posiekane orzechy. Wsyp do marchewki i wymieszaj.  Ciasto przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Piecz w temp. 150˚C przez godzinę. Posyp cukrem pudrem. 

Zmysłowe smaki: Ciasto marchewkoweInteria.tv
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas