Ciasto marchewkowe z orzechami
Delikatne i smaczne!

Składniki
- ciasto
- szklanka mąki tortowej
- 2 jajka
- szklanka drobno startej marchwi
- 1/2 szklanki cukru
- pół szklanki oleju
- 1/2 opakowania przyprawy do
- piernika
- łyżeczka sody
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 30 dag posiekanych orzechów włoskich
- krem
- 60 dag serka mascarpone
- 3/4 szklanki cukru pudru
- żelatyna
- 10 cukrowych marchewek
Sposób przygotowania
1. Jajka zmiksuj z olejem. Mąkę przesiej i połącz z cukrem, przyprawą, proszkiem do pieczenia i sodą. Wsyp do jajek i zmiksuj. Dodaj połowę orzechów, marchew i wymieszaj. Masę wlej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 40 minut w temp. 180 st. C. 2. Mascarpone zmiksuj z cukrem. Rozpuść żelatynę, dodaj do serka i cukru, schłodź w lodówce. Ciasto przekrój i przełóż 1/3 kremu. Resztę kremu wyłóż na wierzch i boki. Obsyp orzechami. Udekoruj cukrowymi marchewkami.