Ciasto migdałowe
Znika w mig!

Składniki
- 300 g blanszowanych i zmielonych migdałów
- 250 g cukru
- 6 jajek (możesz użyć tych, które wytrzepałaś z wydmuszek, aby zrobić galaretki)
- skórka z połowy cytryny
- opcjonalnie pół łyżeczki cynamonu
- płatki migdałowe do dekoracji
- tłuszcz i bułka tarta do formy
10 osób
Sposób przygotowania
1. Zmiksuj jajka z cukrem na puszystą masę, dodaj otartą skórkę z cytryny i wsyp zmielone migdały, ew. cynamon. Wymieszaj delikatnie i przełóż do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką okrągłej formy.
2. Piecz w 180 ºC ok. 35-40 min. Po upieczeniu przestudź, a następnie udekoruj płatkami migdałowymi (możesz też zamiast migdałami,posypać ciasto cukrem pudrem).