Składniki: - 25 dag mąki, - 1 mały jogurt naturalny, - niepełna szklanka mielonych orzechów włoskich, - 1 szklanka cukru, - 1/2 torebki proszku do pieczenia, - 15 dag miękkiego masła, - 3 jajka, - 10 dag płatków migdałowych, - 0,5 kg. twardych moreli, - 15 dag malin, - 2 łyżki cukru pudru, Przygotowanie: Morele sparzyć we wrzątku i obrać ze skóry, maliny przebrać. Masło utrzeć na puch z cukrem. Ucierając wbijać po jednym jajku (aby masa się nie zważyła muszą być ciepłe). Wymieszać z mąką połączoną z proszkiem do pieczenia, orzechami i jogurtem. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i oprószonej mąką dużej tortownicy, ułożyć na mim morele. Piec w nagrzanym do 200st. C piekarniku ok. 20 min., po tym czasie obsypać je malinami i płatkami migdałowymi, piec dalsze 15 min. Podawać schłodzone. Czas przygotowania 1 h.20 min.