Ciasto z jabłkami

Wypieki z jabłkami jesienią smakują najlepiej. Ten przepis jest wyjątkowo prosty!

Ciasto z jabłkami
Ciasto z jabłkami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Masło utrzyj z cukrem na kremową, puszystą masę. W trakcie ucierania dodawaj najpierw twarożek, następnie ekstrakt waniliowy oraz jajka. Mąkę i proszek do pieczenia przesiej, wymieszaj z solą oraz cynamonem. Następnie partiami wsypuj do ciasta i mieszaj za pomocą szpatułki. 

2. Trzy jabłka obierz, przekrój, wytnij gniazda nasienne, a następnie pokrój na mniejsze cząstki. Wmieszaj do środka ciasta. Ostatnie jabłko pozostaw w skórce i pokrój na cienkie plasterki. 

3. Ciasto przelej do formy o średnicy 24 cm wyłożonej pergaminem. Na wierzchu ułóż plasterki jabłka. Piecz 50-55 minut w temp. 180°C.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas