Co zrobić, żeby biszkopt był puszysty na święta? Proste sposoby

Idealny biszkopt będzie puszysty, jeśli będziemy trzymać się kilku zasad
Idealny biszkopt będzie puszysty, jeśli będziemy trzymać się kilku zasad123RF/PICSEL

Biszkopt idealny: Czy istnieje?

Przepis na ucierany biszkopt waniliowyInteria KulinariaInteria Kulinaria

Składniki: Pamiętaj o ich temperaturze

Uważaj na ubijanie białek!

Uważaj na ubijanie białek! Od nich zależy, czy biszkopt pięknie wyrośnie
Uważaj na ubijanie białek! Od nich zależy, czy biszkopt pięknie wyrośnie123RF/PICSEL

Dodawanie cukru i żółtek

Siła mąki

Mąkę trzeba do masy jajecznej dodawać stopniowo, gdyż to zapobiegnie opadaniu ciasta
Mąkę trzeba do masy jajecznej dodawać stopniowo, gdyż to zapobiegnie opadaniu ciasta123RF/PICSEL

Pieczenie biszkoptu

Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?