Cukiniowo-czekoladowe

Najlepsze ciasto na jesienne dni!

Z pudrem albo polane czekoladą będzie miało bardziej wyrazisty smak
Z pudrem albo polane czekoladą będzie miało bardziej wyrazisty smak 123RF/PICSEL

Sposób przygotowania: Cukinię umyć, osuszyć, nie obierać ze skórki, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czekoladę pokroić w niezbyt drobną kostkę. W misce wymieszać przesianą mąkę, kakao, sodę, proszek do pieczenia, sól i kawę. Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Nadal ucierając, dodawać po jednym jajku, potem stopniowo wsypywać mąkę. Całość dokładnie wymieszać. Dodać cukinię i kawałki czekolady, wymieszać delikatnie łyżką. Przełożyć do tortownicy natłuszczonej i posypanej bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180ºC i piec 40-50 minut. Wyjąć, przestudzić. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas