Cytrynowiec bez cukru, proszku...

Ciasto cytrynowe
Ciasto cytrynowe123RF/PICSEL

Składniki

  • 6 jajek
  • 3/4 szklanki ksylitolu (cukier brzozowy, znacznie zdrowszy niż biały, choć droższy; bezpieczny dla osób, które nie mogą jeść cukru)
  • 4 łyżki oleju
  • szklanka mąki orkiszowej.
  • Poncz:
  • sok z 1/2 cytryny
  • łyżeczka ksylitolu
  • 1/2 szkl. wody.
  • Krem:
  • 2 szkl. wody
  • 2 cytryny
  • 6 łyżek ksylitolu
  • 2 budynie śmietankowe (proszek bez cukru)
  • 300 g masła
  • galaretka cytrynowa bez cukru + 75 g ksylitolu;
  • dowolna dekoracja (np. susz. owoce bez cukru)
10 porcji

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Ciasto cytrynoweINTERIA.TVInteria.tv
Świat kobiety
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?