Reklama

Reklama

Czekolada na gorąco z malinami

Upalne, letnie dni i ciepłe wieczory na dobre odeszły w zapomnienie. Dlatego właśnie teraz, gdy aura za oknem nie nastraja pozytywnie, warto zafundować sobie chwilę przyjemności. Na co warto postawić? Poznaj przepis na ekspresową czekoladę z malinami, która nie tylko rozgrzeje, ale i skutecznie osłodzi październikowe wieczory. Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Składniki

  • 1 tabliczki gorzkiej czekolady
  • Mleko np. Mleko Wiejskie 2% od OSM Piątnica 250 ml
  • Cukier waniliowy ½ łyżeczki
  • Maliny

Sposób przygotowania

Podgrzewaj w garnku czekoladę ze szklanką mleka i cukrem waniliowym. Mieszaj, aż do zagotowania i przelej do kubka. Na górę wyłóż kilka świeżych malin.

Reklama

Smacznego!  

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje