Czekoladowe brownie

Nic bardziej nie poprawi nam humory, niż pieczone wspólnie brownie. Wciągnij dzieci w znakomitą zabawę i wspólne spędzanie czasu.

Smakuje doskonale
Smakuje doskonale 123RF/PICSEL

Czekoladę pokruszmy i wrzućmy z masłem do metalowej miski. Postawmy ją na garnku z gotującą się wodą. Składniki muszą się rozpuścić. Mieszajmy je aż do uzyskania gładkiej masy. Ostudźmy.

Oddzielmy żółtka od białek. Z białek i szczypty soli ubijmy pianę na sztywno. Żółtka utrzyjmy z cukrem, dodajmy mąkę. Do masy z żółtek dodajmy ostudzoną czekoladę oraz pianę z białek. Zmiksujmy.

Blachę prostokątną (40x25 cm) lub okrągłą (średnica ok. 22 cm) wyłóżmy pergaminem. Wylejmy ciasto. Pieczmy 20 minut w temperaturze 200°C.

Ostudźmy i dopiero wtedy pokrójmy na kawałki. 

Zmysłowe smaki: Brownie z masłem orzechowymInteria.tv
Rewia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas