Czekoladowo-herbatnikowe ciasto (bez pieczenia)

Pokruszone herbatniki zatopione w czekoladowej masie - to prawdziwie kawalerski przepis. Na zamówienie Williama - ciasto, które zostanie podane na przyjęciu weselnym, przygotował Paul Courtney.

To popularne w Wielkiej Brytanii ciasto nie wymaga pieczenia i zawiera jedynie cztery składniki: czekoladę, masło, posiekane orzechy i herbatniki. Wymieszane składniki umieszcza się w formie i schładza.

Przepis:

- 175 g orzechów (orzechy laskowe, włoskie, migdały, orzeszki ziemne, pekan i macadamia),
- 113 g niesolonego masła,
- 115 g czekolady,
- 115 g herbatników

Reklama

Przygotowanie:

Orzechy uprażyć w piekarniku i posiekać, herbatniki pokruszyć. Masło i czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli, dodać herbatniki i orzechy. Stygnącą masę umieścić w formie i wstawić do lodówki na kilka godzin.

Dowiedz się więcej na temat: kuchnia brytyjska

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje