Reklama

Reklama

Czekoladowy koktajl z brzoskwiniami

Smakuje wszystkim!

Składniki:

  • 7 białych płaskich brzoskwiń, tzw. UFO (lub 3-4 zwykłe brzoskwinie)
  • dojrzały banan
  • 2 kopiaste łyżki kakao
  • 300 ml naturalnej maślanki lub kefiru, bez dodatku cukru
  • tabliczka gorzkiej czekolady (im wyższa zawartość kakao, tym lepiej)

Przygotowanie:

1. Brzoskwinie umyj, wyjmij z nich pestki. Pokrój owoc na kawałki. Banana obierz i podziel na kawałki.

2. Wrzuć owoce do blendera, dodaj kakao i maślankę, dokładnie zmiksuj. Przelej płyn do dzbanka i wstaw do lodówki przynajmniej na godzinę.

3. Aby przygotować wiórki, połóż na drewnianej desce tabliczkę czekolady płaską (nie kostkowaną) stroną do góry. Lekko dociskając nóż do tabliczki, przeciągaj powoli ostrze ku sobie.

4. Przelej schłodzony koktajl do szklanek i posyp po wierzchu wiórkami czekolady.

NASZA RADA: Ten koktajl można podawać na deser lub śniadanie. Banan jest tu potrzebny, bo wzmacnia słodki smak brzoskwiń i równoważy gorzkie kakao.

Reklama


Olivia

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje