Delikatne owocowe strudle

Strudla ze śliwkami
Strudla ze śliwkami123RF/PICSEL

Śliwkowy z kokosem

Składniki

  • 1 op. mrożonego ciasta francuskiego
  • 12-14 śliwek
  • 20 dag grubych wiórków kokosowych

- sos

  • 2 i 1/2 szkl. mleka
  • 1 op. budyniu waniliowego
  • 1/3 szkl. cukru
  • 1/3 szkl. likieru kokosowego (np. malibu)

- dodatki

  • 1 żółtko do posmarowania
  • gruby brązowy cukier oraz drobne wiórki kokosowe do posypania ciasta
12 porcji

Sposób przygotowania

Ciasto z żurawiną
Ciasto z żurawiną123RF/PICSEL

Gruszkowy z żurawiną

Składniki

  • 1/2 kostki masła (ew.margaryny)
  • 1 i 1/2 szkl. mąki
  • 2 żółtka
  • 20 dag suszonej żurawiny
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1 kg gruszek
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 puszka słodzonego mleka skondens.
  • lody (500 ml)
16 porcji

Sposób przygotowania

Ciasto z wiśniami
Ciasto z wiśniami123RF/PICSEL

Wiśniowo-korzenny

Składniki

  • 1 i 1/3 szkl. mąki
  • 3 łyżki oleju
  • 1 jajko
  • 3 łyżki masła do posmarowania ciasta
  • 60 dag wiśni bez pestek
  • 1/2 szkl. cukru
  • mielony cynamon i goździki
  • cukier puder
  • 2 tabliczki czekolady
  • 1/2 szkl. mleka
  • 4 łyżki wiśniówki

Sposób przygotowania

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?