Delikatne placuszki z cukinii (po 12. miesiącu)

Zastanawiasz się, co podać dziecku w ramach popołudniowej przekąski? Poznaj proste przepisy na smaczne i odpowiednio zbilansowane posiłki. Niektóre z nich możesz podać już niemowlęciu, inne – dopiero starszakowi.

Takie placuszki smakują najlepiej!
Takie placuszki smakują najlepiej! 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1/2 małej cukinii
  • jajko
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • natka
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia.

Przygotowanie:

Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Odciśnij nadmiar wody. Dodaj jogurt, jajko, mąkę, posiekaną zieleninę, dopraw i wymieszaj. Smaż na złoty kolor.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas