Deser z rabarbarem
Przepyszne drożdżowe ciasto z kruszonką.

Składniki
- 2,5 szklanki mąki pszennej tortowej
- szklanka cukru
- 3 jajka
- szklanka mleka
- szczypta soli
- pół szklanki roztopionego masła
- 5 dag świeżych drożdży
- 50 dag rabarbaru
- 6 łyżek cukru
- kruszonka
- szklanka mąki pszennej
- 5 łyżek cukru
- opakowanie cukru z prawdziwą wanilią
- pół kostki roztopionego masła
Sposób przygotowania
1. Do miski przesiej mąkę i zrób w niej dołek. Pokrusz do niego drożdże, wsyp cukier i wlej mleko. Przykryj ścierką i odstaw na 40 minut. Dodaj sól, roztrzepane jajka, wystudzone masło i krótko zmiksuj. Przykryj i odstaw na 1,5 godziny. 2. Rabarbar umyj, pokrój na małe kawałki i podduś z cukrem. Zagnieć ciasto na kruszonkę. 3. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia i wlej część ciasta droż