Reklama

Reklama

Desery godne łasucha

Maliny i kremówka. Czekolada i kasza jaglana. To tylko przykłady duetów, z których bez trudu wyczarujesz prawdziwie królewskie desery.

Domowe żelki z owocami

Składniki dla: 18 sztuk

Składniki

  • dowolna galaretka owocowa w proszku (jeśli chcesz mieć przezroczyste żelki, wybierz winogronową)
  • 2/3 szklanki drobnych lub pokrojonych owoców (borówek amerykańskich, truskawek, mango, nektarynek)
  • szklanka mleka kokosowego z kartonu (jest niesłodzone i mniej tłuste niż to z puszki)

Sposób przygotowania

1. Galaretkę dokładnie rozpuść w szklance gorącej wody. Odstaw, aby ostygła. Przygotuj silikonową foremkę na okrągłe kostki lodu. W zagłębieniach poukładaj owoce. Zalej je galaretką, przykryj i włóż do lodówki na 2-3 godziny. 

2. Wyjmij żelki z lodówki tuż przed podaniem. Rozdziel je do miseczek i zalej dobrze schłodzonym mlekiem kokosowym. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje