Dieta bezglutenowa: Faszerowane kapelusze z pieczarek

Polecamy przepis na pyszne, bezglutenowe pieczarki nadziewane mięsnym farszem.

Faszerowane kapelusze z pieczarek
Faszerowane kapelusze z pieczarek123RF/PICSEL

Składniki:

  • 8 dużych  pieczarek
  • cebula
  • opakowanie mięsa mielonego
  • bezglutenowa bułka tarta
  • jajko
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • imbir

Sposób przygotowania:

Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oliwie. Dodać do mięsa wraz z jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Pieczarki opłukać, oddzielić kapelusze od nóżek. Napełnić farszem pieczarki, obtoczyć całość w bułce tartej i smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać jako dodatek do mięsa (np. kotletów) lub samodzielnie.

Przepis na pieczarki faszerowaneInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas