Dieta bezglutenowa: Pikantny paprykarz z indyka
Przepis na bezglutenowy paprykarz z indyka.

Składniki:
- 1/2 kg piersi z indyka
- 3 pomidory
- 1 świeża papryczka chilli
- 1/2 dużej papryki czerwonej, zielonej i żółtej
- 2 cebule
- kostka rosołowa
- uniwersalna przyprawa warzywna
- pieprz
- imbir
- odrobina majeranku
- sól
- ząbek czosnku
- oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
Mięso z indyka płuczemy, kroimy w kostkę, lekko podsmażamy na oliwie, przekładamy do rondla. Pomidory i paprykę płuczemy, kroimy w kostkę. Cebulę siekamy i wraz z pomidorami i papryką podsmażamy na patelni. Wszystko przekładamy do rondla, dolewamy 2 szklanki wody, dodajemy przyprawy i dusimy do miękkości mięsa na wolnym ogniu. Podajemy jako dodatek do kaszy jaglanej, ryżu lub z pieczywem bezglutenowym.