Reklama

Reklama

Dietetyczna wątróbka

Oto przepis na smażoną wątróbkę w nieco bardziej dietetycznej wersji.

Składniki

  • 1 kg wątróbki drobiowej,
  • 2 cebule,
  • masło klarowne do smażenia,
  • sól,
  • pieprz,
  • majeranek.

Wątróbkę płuczemy, gotujemy z dodatkiem przypraw, gdy będzie prawie miękka, odcedzamy i zostawiamy, aby ostygła. Cebulę płuczemy, obieramy, kroimy na talarki, smażymy na maśle. Ostudzoną wątróbkę obieramy z powięzi, dodajemy do cebuli i smażymy z obu stron. Posypujemy lekko majerankiem. Podajemy z pieczywem lub ziemniakami i surówkami.

Dowiedz się więcej na temat: wątróbka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje