Dobry chrzan, ale nie sam!
Przepis na krem chrzanowy z jabłkiem.
Jednym ze smaków, które najbardziej kojarzą się ze Świętami Wielkanocnymi, jest aromatyczny i wyrazisty chrzan. Sprawia, że dania nabierają wyjątkowych walorów, głębi i niepowtarzalnych nut. Z "Prostymi historiami" chrzan podczas Świąt odkryć można w zupełnie nowej, ciekawej odsłonie.
Tradycyjnie już chrzan podkreśla smak wielkanocnego żurku z kiełbasą, pieczonych mięs, a w formie ćwikły dodaje się go do przystawek. W tym roku warto spróbować małej, ale jakże pysznej odmiany i zaserwować krem chrzanowy z jabłkiem. Prosto, zdrowo i oryginalnie!
Z zupą krem z białych warzyw "Proste historie", przygotowanie aksamitnego i aromatycznego kremu chrzanowego z jabłkiem staje się łatwe i przyjemne. Naturalne składniki, zioła, aromatyczny chrzan i słodko-kwaskowe jabłko - to proste i efektowne połączenie, które z pewnością zachwyci wszystkich miłośników wielkanocnych przysmaków.
Sposób przygotowania:
1. Rozpuść w garnku 2 łyżki zimnego masła. Wyciągnij saszetkę z grzankami z opakowania i dodaj zamrożoną zupę krem z białych warzyw. Po 3 minutach zalej 1,2 l warzywnego bulionu i szklanką tłustego mleka. Dopraw zupę solą i cukrem.
2. Gotuj pod przykryciem przez 20 minut do miękkości składników. Zmiksuj dodając 150 g serka mascarpone i 1 czubatą łyżkę śmietankowego chrzanu. Zetrzyj odrobinę gałki muszkatołowej. Podgrzej zupę krem i serwuj posypaną czerwonym jabłkiem pokrojonym w zapałki.