Reklama

Reklama

Dodatki które zmienią smak

Owoce i czekolada... One dojrzałe w słońcu ona aksamitna i rozpływająca się w ustach. Tworzą duet, któremu trudno się oprzeć.

1. Dla amatorów słodkiej klasyki

Reklama

Już same letnie owoce (jagody, maliny, wiśnie, gruszki) nadają czekoladowym wypiekom lekkości - szczególnie tym z gorzką czekoladą, o dużej zawartości kakao (co najmniej 60 proc.). Z takimi ciastami świetnie harmonizują także: cynamon, anyż, kardamon oraz skórki z cytrusów (starte albo kandyzowane). Dzięki trzem ostatnim dodatkom twoje słodkości zyskają ponadto przyjemną, orzeźwiającą nutkę.

2. Z aromatem ziół i ostrych przypraw

Miłośnikom niebanalnych zestawień z pewnością do gustu przypadną czekoladowe torty czy serniki ze szczyptą szałwii, rozmarynu albo mięty (w wersji suszonej) oraz chili, imbiru i pieprzu (w wersji mielonej). Pikantne oraz ziołowe dodatki sprawią, że twoje czekoladowe delicje nabiorą szlachetnego i nieco wytrawnego charakteru.

3. Dla odważnych smakoszy

Z kolei koneserom niecodziennych smaków możesz zaserwować ciasta aromatyzowane nietypowymi dodatkami, np. lawendą lub octem balsamicznym. Warte uwagi są również czekoladowe wypieki z suszonymi owocami berberysu. Ich kwaśny smak znakomicie równoważy słodycz delikatnej czekolady.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje