Domowe lizaki z ciastek i mascarpone

Domowe są najlepsze!

Lizaki z posypką
Lizaki z posypką123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i przestudź. Do pokruszonych ciasteczek dodaj mascarpone, masło, kakao, cukier i rozpuszczoną czekoladę. Całość dokładnie wymieszaj, zagnieć dłońmi i wstaw na 15 minut do lodówki. Czekoladę do dekoracji rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj tłuszcz. Ze schłodzonej masy formuj kulki, nabijaj je na patyczki i zanurzaj w czekoladzie. Odstaw je na chwilę (np. do szklanki), by czekolada ociekła, a następnie zanurz w kolorowej posypce. Wstaw do lodówki, by całość zastygła.

Zmysłowe smaki: Ciasto na patyczkach (cake pops)INTERIA.PL
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas