Dorsz pod pierzynką

Dorsza można przyrządzić na wiele sposobów. Oto jeden z nich!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Rybę pokrój, skrop sokiem z cytryny, przypraw solą i pieprzem, schłodź. Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce, posyp bułką tartą, papryką, usmaż na rumiano na głębokim tłuszczu. Wymieszaj z serami, siekanym szczypiorkiem i przyprawami.

2. Rybę usmaż. Układaj ją w naczyniu żaroodpornym, Na rybie układaj usmażone ziemniaki z serami. Piecz w temperaturze 180°C przez 25 minut. Podawaj z zapiekanym serem, makaronem, rukolą i pesto.

Curry z dorszemInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas