Reklama

Reklama

Dorsz pod pierzynką

Dorsza można przyrządzić na wiele sposobów. Oto jeden z nich!

Składniki

  • 40 dag filetów z dorsza
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

Składniki - pierzynka

  • szklanka bułki tartej
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • 2 łyżki sera chedar
  • szczypior
  • 2 duże ziemniaki olej
  • czerwona papryka w proszku
  • szczypta suszonej bazylii
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Rybę pokrój, skrop sokiem z cytryny, przypraw solą i pieprzem, schłodź. Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce, posyp bułką tartą, papryką, usmaż na rumiano na głębokim tłuszczu. Wymieszaj z serami, siekanym szczypiorkiem i przyprawami.

2. Rybę usmaż. Układaj ją w naczyniu żaroodpornym, Na rybie układaj usmażone ziemniaki z serami. Piecz w temperaturze 180°C przez 25 minut. Podawaj z zapiekanym serem, makaronem, rukolą i pesto.

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje