Reklama

Reklama

Dorsz z tymiankiem

Dorsz należy do gatunku ryb morskich dostępnych przez cały rok. Posiada mało ości, a jego właściwości mają stymulujący wpływ na układ odpornościowy. Często ryba ta jest traktowana jako zamiennik mięsa pochodzącego z ptaków i ssaków, ze względu na dużą ilość pełnowartościowego białka.

Składniki

  • Dorsz
  • Cytryna
  • Świeży tymianek
  • Dressing włoski np. marki Kühne
  • Sól morska
  • Pieprz ziołowy

Sposób przygotowania

Cytrynę dokładnie umyj i zetrzyj skórkę. Sól wymieszaj razem z pieprzem, sokiem z cytryny, posiekanym tymiankiem, dressingiem i startą skórką. Marynuj w tej mieszance rybę przez godzinę. Grilluj ok. 15 minut w zależności od grubości ryby.

Naj

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy