Drobiowe curry z kalafiorem
Przepis na sycącą potrawkę, która świetnie sprawdzi się na każdą okazję. Intensywny, mocny, lekko pikantny smak drobiowego curry świetnie sprawdzi się i latem, i zimą - to pyszny sposób na obiad, którego smak na długo pozostaje na podniebieniu. Drobiowe mięso, ciecierzyca, kalafior, kokos, imbir, śmietana, kilka przypraw - i gotowe!

Składniki
- 300 g mięsa drobiowego
- puszka ciecierzycy
- mały kalafior
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki oleju
- szklanka śmietany 18%
- 3 łyżki wiórków kokosowych
- szklanka wody
- puszka pomidorów
- świeża kolendra lub mięta
- łyżeczka pieprzu cayenne
- łyżeczka mielonych goździków
- łyżeczka świeżego imbiru
- łyżeczka curry
- sól
- 1/2 łyżeczki chili
Jest ich sporo, ale połączysz je z łatwością. Zobacz instrukcję: