Drobiowe szaszłyczki z szałwią

Szaszłyki
Szaszłyki123RF/PICSEL

Składniki

  • 60 dag filetu z piersi kurczaka (może być też filet z piersi lub udźca indyka)
  • 30 dużych listków świeżej szałwii
  • 30 suszonych moreli
  • 3 spore pomidory
  • 1 czerwona papryka
  • 2 dymki ze szczypiorem
  • 5 gałązek natki pietruszki
  • 6 łyżek oliwy
  • świeżo wyciskany sok z połowy cytryny, może być też z limonki
  • 1/4 łyżeczki mielonego imbiru
  • po 1/2 łyżeczki płatków chili i suszonego tymianku
  • 2 łyżki jasnego octu winnego
  • sól
  • pieprz
  • olej do patyczków
6 porcji

Sposób przygotowania

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?