Duet serowo-makowy

Ciasto serowo-makowe smakuje doskonale
Ciasto serowo-makowe smakuje doskonale 123RF/PICSEL

Składniki

  • Składniki na 4 porcje:
  • Na ciasto i dekorację:
  • 1 i 1/2 szklanki mąki,
  • 1 żółtko,
  • 1/2 kostki margaryny,
  • 1/2 szklanki cukru pudru,
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady,
  • 10 dag wiórków kokosowych
  • Na masę makową i serową:
  • 1/2 kg maku,
  • 1 białko,
  • 2 jajka,
  • 1 szklanka cukru pudru,
  • 1 aromat waniliowy,
  • 2 łyżki bułki tartej,
  • 1 kg mielonego białego sera,
  • 5 jajek,
  • 1/2 kostki masła,
  • 1 szklanka cukru pudru
Sernik z czekoladą - tani przepis na pyszne ciastoInteria KulinariaInteria Kulinaria
Świat & Ludzie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?