Reklama

Reklama

Duet z jajek faszerowanych

Z rzodkiewkami i ogórkiem.


Reklama


Składniki:

- 8 jajek,
- 4 szt rzodkiewki,
- 1/2 ogórka,
- 1 łyżka majonezu,
- 2 łyżki kukurydzy,
- 1 łyżka ketchupu,
- szczypta papryki,
- 3 plasterki wędzonej szynki,
- sól, pieprz

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo, schłodzić, obrać. Rzodkiewki i ogórek posiekać drobno, dodać żółtka z 4 jajek, majonez, przyprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Farsz nałożyć do połówek jajek i udekorować. Kukurydzę i szynkę drobno posiekać, dodać ketchup, pozostałe żółtka jajek, doprawić solą i papryką, wymieszać. Farsz nakładać do pozostałych połówek jajek i dekorować.
Czas przygotowania 45 min. Przepis na 8 osób.

Dowiedz się więcej na temat: jaja | Kuchnia świąteczna - Wielkanoc

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje