Reklama

Reklama

Duszona kapusta

Pożywna i aromatyczna. W sam raz na obiad!

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 1 kg kiszonej kapusty
  • 10 dag wędzonego boczku
  • 3 cebule
  • liść laurowy
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 2 kromki razowego chleba bez skóry
  • łyżka smalcu
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przygotowania

1. Kapustę poszatkować, zalać wodą, przyprawić. Gotować około 40 minut, odlać nadmiar wody. Cebule i boczek pokroić w kostkę. Usmażyć, dodać do kapusty, dusić 15 minut. 

2. Wsypać pokruszone kromki chleba i, mieszając, dusić, aż kapusta zgęstnieje. 

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje