Co jeść w czasie upałów? Katarzyna Bosacka zdradziła przepis na zdrowy i smaczny posiłek

Przepisy Katarzyny Bosackiej cieszą się w sieci ogromnym zainteresowaniem. Dziennikarka radzi jak przygotowywać zdrowe, a zarazem proste posiłki
Przepisy Katarzyny Bosackiej cieszą się w sieci ogromnym zainteresowaniem. Dziennikarka radzi jak przygotowywać zdrowe, a zarazem proste posiłki Artur Zawadzki/REPORTEREast News

To co jesz w czasie upałów ma znaczenie

Zobacz również:

Doskonały posiłek na upały. Bosacka zdradziła przepis

Jedzenie na upał? Pyszna tortilla z pomidorkami, roszponką, burratą i domowym pesto - taki posiłek to idealna opcja na upalny dzień.
napisała Bosacka na Instagramie
Roladki z tortilli wypełnione świeżymi warzywami, liśćmi sałaty, serem i ziołami, podane na białym talerzu, ozdobione natką pietruszki.
Do tortilli możesz dodać dowolne warzywa sezonowe i zabrać na wynos, zamiast kanapki123RF/PICSEL

Jak zrobić tortillę z warzywami i burratą? Przepis

  • Placki tortilli pełnoziarnistej - można kupić gotowe w sklepie lub przygotować samodzielnie
  • Pomidorki koktajlowe - są idealne na upał, bo poza tym, że zawierają duży wody i niewiele kalorii, są też bogactwem potasu, który to tracimy z każdą kroplą potu
  • Pesto z bazylii lub natki pietruszki - Bosacka poleca domowe, ale można też kupić je w sklepie
  • Sałata - np. roszponka - zawiera witaminy z grupy B, błonnik oraz mikroelementy, które powinno się uzupełniać szczególnie latem
  • Niewielki kawałek sera burrata - najlepiej schłodzonego - będącego w tym posiłku źródłem białka
  • Kilka listków bazylii - jak wyjaśnia Bosacka, bazylia jest moczopędna i poprawia trawienie.
"Polacy za granicą": Ma pod sobą ponad 500 pracowników. „Nietutejsza twarz pomaga”Polsat Play
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?