Reklama

Reklama

Dwukolorowa babka

Z dodatkiem cynamonu.

Składniki:

  • 4 jajka
  • szklanka cukru pudru
  • szklanka mąki pszennej
  • 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 20 dag masła
  • 2 łyżki kakao
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • łyżka cukru pudru

Przygotowanie:

1. Masło ucieraj mikserem 2 minuty, dodaj cukier, ucieraj 3 minuty. Miksując, dodawaj jajka. Mąki, proszek i cynamon wymieszaj, przesiej, dodawaj stopniowo do masy, delikatnie miksuj.

Reklama

2. Połowę masy wlej do natłuszczonej formy. Do drugiej dodaj kakao, wymieszaj, wylej na masę jasną. Piecz godzinę w 180°C. Posyp cukrem pudrem z cynamonem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje