Reklama

Dyniowy ryż z kurkumą i orzechami

Dynię myjemy kroimy na połówki i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 30 minut.

Składniki na porcję dla 4 osób:

  • 2 woreczki ryżu
  • 1 mała dynia
  • 100 g orzechów włoskich Chandler
  • 100 g orzechów pinii
  • 70 g Złotych owoców np. Bakalland
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Dynię myjemy kroimy na połówki i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 30 minut. W tym czasie gotujemy ryż i siekamy orzechy. Gotową dynię studzimy i wydrążamy, następnie blendujemy z dodatkiem kurkumy, imbiru, soli i pieprzu. Dynię dodajemy do ciepłego ryżu i wszystko dokładnie mieszamy, całość posypujemy posiekanymi orzechami. Puree z dyni możemy przechowywać w lodówce 2-3 dni.

materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy