Reklama

Reklama

Dżem z papryki

Oto przepis na dżem, który doskonale nadaje się mięs i wędlin. Możesz zrobić go z papryki żółtej, czerwonej lub zielonej. Z powodzeniem zastąpi ketchup i musztardę. Smacznego!

Składniki:


  • 4 duże papryki
  • 1 szklanka cukru

Reklama


Sposób przygotowania:

Papryki opłukać, rozkroić, oczyścić z ziaren, zmiksować. Przełożyć do garnka, dodać cukier, gotować na słabym ogniu, aż zgęstnieje. Przełożyć do salaterki, można zawekować w słoiku. Podawać na zimno lub na gorąco do pasztetów, wędlin i mięsa np. z indyka.

Dowiedz się więcej na temat: papryka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje