Dżem z papryki

Oto przepis na dżem, który doskonale nadaje się mięs i wędlin. Możesz zrobić go z papryki żółtej, czerwonej lub zielonej. Z powodzeniem zastąpi ketchup i musztardę. Smacznego!

Oto przepis na dżem z papryki.
Oto przepis na dżem z papryki. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 4 duże papryki
  • 1 szklanka cukru

Sposób przygotowania:

Papryki opłukać, rozkroić, oczyścić z ziaren, zmiksować. Przełożyć do garnka, dodać cukier, gotować na słabym ogniu, aż zgęstnieje. Przełożyć do salaterki, można zawekować w słoiku. Podawać na zimno lub na gorąco do pasztetów, wędlin i mięsa np. z indyka.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas