papryka

(Kuchnia ,warzywa)

Artykuły (103)

  • Kuchnia ,warzywa

    Pyszne leczo

    • Czwartek, 1 lipca (13:36)
    Leczo to pochodzące z kuchni węgierskiej proste danie z papryki, cebuli i pomidorów. Cieszy się popularnością w Polsce, Czechach, na Słowacji, Ukrainie, w Niemczech, Austrii i Izraelu....
  • Sałatka szopska

    Sałatka szopska

    • Środa, 26 maja (14:53)
    Sałatka szopska to danie pochodzące z kuchni bułgarskiej. Wystarczy kilka bardzo prostych składników, żeby cieszyć się lekką kolacją lub zaserwować jako dodatek na grillu. Aby sałatka...
  • Paprykowy dip

    Paprykowy dip

    • Środa, 12 maja (14:37)
    Paprykowy dip: można w nim moczyć chipsy, selera naciowego lub szparagi. Gdy skończy się sos, możesz z nim wymieszać makaron. Paprykowy dip idealnie smakuje też z krakersami.
  • Wytrawny dżem z papryki

    Wytrawny dżem z papryki

    • Piątek, 30 kwietnia (16:22)
    Wytrawny dżem z papryki doskonale nadaje się mięs i wędlin. Jest to pyszna alternatywa dla surówki do obiadu. Koniecznie sprawdź nasz przepis na wytrawny dżem z papryki, gdyż może tak ci...
  • Kapuśniak z pomidorami i papryką

    Kapuśniak z pomidorami i papryką

    • Czwartek, 29 kwietnia (14:14)
    Kapuśniak robiony na wędzonym boczku i żeberkach jest wyśmienitą zupą. Dodatek pomidorów i czerwonej papryki tylko dodaje wyrazistości tej potrawie.
  • Faszerowana papryka

    Faszerowana papryka

    • Wtorek, 30 marca (15:56)
    Czerwone papryki z nadzieniem z mięsa i ryżu, to sycące i pełnowartościowe danie.
    papryka
  • Pyszna pasta paprykowa

    Pyszna pasta paprykowa

    • Środa, 3 lutego (12:22)
    Prosty przepis. który urozmaici Twoją kanapkę.
  • Papryka z kolendrą

    Papryka z kolendrą

    • Środa, 9 września 2020 (22:53)
    Marynowana papryka z dodatkiem kolendry doskonale sprawdzi się jako dodatek do domowych obiadów lub kanapek, zwłaszcza zimą, kiedy swoim smakiem przywoła wspomnienia gorącego lata.
  • Faszerowana papryka

    Faszerowana papryka

    • Poniedziałek, 10 sierpnia 2020 (12:27)
    Papryka wypełniona mielonym mięsem to smakowita propozycja na obiad lub kolację na ciepło. Skąpana w pomidorowym sosie może być alternatywą dla klasycznych gołąbków.
  • Kapusta pekińska z ogórkiem

    Kapusta pekińska z ogórkiem

    • Środa, 5 sierpnia 2020 (12:19)
    Nie od dziś wiadomo, że warzywa to samo zdrowie. Dlatego powinniśmy jeść je jak najczęściej! Oto przepis na szybką i łatwą w przygotowaniu sałatkę z kapusty pekińskiej - idealny dodatek...
  • Wątróbka z papryką

    Wątróbka z papryką

    • Poniedziałek, 3 sierpnia 2020 (19:24)
    Przez wielu niedoceniana, a nawet nielubiana. A szkoda! Wątróbka jest bogatym źródłem witamin z grupy B i źródłem wysokowartościowego białka. Zawiera również bardzo dużo żelaza - więcej...
    wątróbka, papryka, sezam
  • Nadziewane papryki

    Nadziewane papryki

    • Niedziela, 31 maja 2020
    Pyszności z grilla.
  • Papryka: Trzy kolory zdrowia

    Papryka: Trzy kolory zdrowia

    • Środa, 9 października 2019 (15:44)
    Jesienią mamy większą ochotę na ciepłe posiłki, a papryka jest jednym z nielicznych warzyw, które poddane obróbce termicznej, zachowuje znaczną część wartości odżywczych. Korzystajmy z...
    papryka
  • Trzy kolory papryki

    Trzy kolory papryki

    • Poniedziałek, 24 października 2016 (08:42)
    Czerwona, zielona, żółta – którą wybieramy najczęściej? Trudno wskazać inne warzywo niż papryka, które mogłoby pochwalić się taką różnorodnością barw.
    papryka
  • Zdrowe tajemnice ukryte w papryce

    Zdrowe tajemnice ukryte w papryce

    • Środa, 4 maja 2016 (14:21)
    200 odmian, 5 podstawowych kolorów i całe mnóstwo witamin i substancji odżywczych – tak w skrócie opisać można paprykę – wartościowe, jednak często niedoceniane warzywo, zawierające ponad...
    papryka
  • 3 fakty o papryce

    3 fakty o papryce

    • Środa, 8 kwietnia 2015 (12:52)
    Żółta, czerwona, zielona: papryki kuszą pięknymi kolorami i charakterystycznym smakiem. Najważniejsze jest to, że zawierają dużo cennych dla naszego zdrowia właściwości.
    papryka
  • Dżem z papryki

    Dżem z papryki

    • Poniedziałek, 22 września 2014 (15:39)
    Oto przepis na dżem, który doskonale nadaje się mięs i wędlin. Możesz zrobić go z papryki żółtej, czerwonej lub zielonej. Z powodzeniem zastąpi ketchup i musztardę. Smacznego!
    papryka
  • Kurczak z pesto w naleśniku

    Kurczak z pesto w naleśniku

    • Piątek, 22 sierpnia 2014 (10:36)
    Najlepiej smakuje kurczak w naleśniku.
  • Papryki z serem feta i oliwkami

    Papryki z serem feta i oliwkami

    • Wtorek, 24 czerwca 2014 (13:32)
    Faszerowana papryka to popularne letnie danie. Napełniona oliwkami i serem feta przypadnie do gustu najbardziej wybrednemu smakoszowi.
    ser feta, feta, papryka
  • Papryka nadziewana kaszą

    Papryka nadziewana kaszą

    • Czwartek, 29 maja 2014 (10:36)
    Możesz serwować ją jako przekąskę i jako samodzielne danie.
    papryka

Wideo (2)