Egzotyczne babeczki
Przywołaj wiosnę i upiecz deser w egzotycznym wydaniu

Składniki
- ciasto
- 2 szkl. mąki pszennej
- 2 łyżki kakao
- 4 żółtka
- 1 kostka zimnego masła
- 1/2 szkl. cukru l tłuszcz do foremek
- krem
- 3 łyżki żelatyny
- 2 szkl. jogurtu
- 1 szkl. śmietany kremówki
- 2 łyżki cukru
- 8 łyżek wiórków kokosowych
Sposób przygotowania
1. Składniki na ciasto zagnieć. 12 foremek o śr. 6 cm posmaruj tłuszczem. Wylep ciastem. Wstaw do lodówki na 30 min. Piecz 25 min w 180 st. C (góra i dół). Spody wystudź. 2. Krem: żelatynę namocz i rozpuść. Śmietanę ubij z cukrem. Bitą śmietanę połącz z jogurtem oraz żelatyną. Tężejący krem wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Nałóż do czekoladowych spodów. Babeczki wstaw na godzinę do lodówki. Przed podaniem ciastka udekoruj (np. plasterkami kiwi oraz wiórkami kokosowymi).