Egzotyczne kotlety
Panierowane w wiórkach kokosowych.
- 4 kotlety z piersi kurczaka,
- opakowanie wiórków kokosowych,
- 2 banany,
- przyprawa uniwersalna do potraw,
- kilka liści sałaty,
- jajko,
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1. Opłukane kotlety osuszam papierowym ręcznikiem. Potem obtaczam je w uniwersalnej przyprawie i odstawiam na 10 minut.
2. Następnie namaczam kotleciki w roztrzepanym jajku i dwukrotnie panieruję w kokosie. Smażę na tłuszczu na złoty kolor. Na półmisku układam najpierw sałatę i kilka plastrów banana, kotlety i znów plasterki banana. Szczelnie przykrywam i wstawiam potrawę na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 100 stopni C, aby kotlety nabrały aromatu. Podaję z surówką i pieczonymi ziemniaczkami.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!".