Egzotyczne kotlety
Panierowane w wiórkach kokosowych.

Składniki na 4 porcje:
- 4 kotlety z piersi kurczaka, - opakowanie wiórków kokosowych, - 2 banany, - przyprawa uniwersalna do potraw, - kilka liści sałaty, - jajko, - olej do smażenia
Przygotowanie:
1. Opłukane kotlety osuszam papierowym ręcznikiem. Potem obtaczam je w uniwersalnej przyprawie i odstawiam na 10 minut. 2. Następnie namaczam kotleciki w roztrzepanym jajku i dwukrotnie panieruję w kokosie. Smażę na tłuszczu na złoty kolor. Na półmisku układam najpierw sałatę i kilka plastrów banana, kotlety i znów plasterki banana. Szczelnie przykrywam i wstawiam potrawę na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 100 stopni C, aby kotlety nabrały aromatu. Podaję z surówką i pieczonymi ziemniaczkami.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!".