Egzotyczny owoc: Awokado

Samo w sobie ma niewiele smaku, ale może być podstawą wielu potraw
Samo w sobie ma niewiele smaku, ale może być podstawą wielu potraw123RF/PICSEL

Składniki

  • awokado
  • ogórek
  • mała puszka kukurydzy konserwowej
  • pęczek koperku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka oleju
  • sól, pieprz
Z awokado możesz przygotować pyszny deser
Z awokado możesz przygotować pyszny deser123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 szt. awokado
  • banan
  • 2 łyżki kakao
  • cukier waniliowy
  • sok z cytryny
  • łyżka śmietany
  • owoce sezonowe lub wiórki kokosowe do dekoracji

Składniki

  • awokado
  • sok z połowy limonki
  • garść świeżej kolendry
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 2 łyżki oliwy
  • ząbek czosnku
  • strączek ostrej papryki
  • sól, pieprz
Zmysłowe smaki: Guacamole – meksykański dip z awokado Zmysłowe smakiINTERIA.PL
100 rad
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?