„Ewa gotuje”: Miski szczęścia z kalafiorem i z ryżemPolsat

„Ewa gotuje”: Miski szczęścia z kalafiorem i z ryżem

MISKA SZCZĘŚCIA Z KALAFIOREM<br>Na dnie miski ułożyć ugotowane różyczki kalafiora. Dodać rukolę, ugotowaną ciecierzycę i orzechy. Do jogurtu przecisnąć czosnek. Dorzucić posiekany szczypior. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i przełożyć do oddzielnego naczynia. Przed podaniem zawartość miski polać sosem.<br> SKŁADNIKI<br> • kilka różyczek kalafiora<br> • garść rukoli<br> • garść ciecierzycy<br> • garść orzechów włoskich<br><br> SOS<br> • jogurt naturalny<br> • 1 ząbek - czosnku<br> • garść szczypiorku<br> MISKA SZCZĘŚCIA Z RYŻEM<br>Na dnie miski umieścić rukolę i porwane liście sałaty. Przykryć ugotowanym ryżem. Na ryżu ułożyć pokrojone warzywa. Udekorować rukolą i posiekaną natką pietruszki. Do oleju z pestek winogron dodać ocet balsamiczny i konfiturę. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Przed podaniem zawartość miski posypać pestkami dyni i polać sosem.<br> SKŁADNIKI<br> • rukola<br> • kilka liści sałaty lodowej<br> • trochę ryżu<br> • 1 - rzodkiewka<br> • kawałek ogórka<br> • ½ - pomidora<br> • natka pietruszki<br><br> SOS<br> • 3 łyżki - oleju z pestek dyni<br> • 1 łyżka - octu balsamicznego<br> • 1 łyżeczka - domowej konfitury (np. z porzeczek i malin)

Polsat
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?