W Azji jedzą do wszystkiego. Wspiera układ nerwowy, idealna dla cukrzyków

Pak choi, sekret kuchni azjatyckiej, który musisz spróbować
Pak choi, sekret kuchni azjatyckiej, który musisz spróbować123RF/PICSEL

Właściwości zdrowotne pak choi 

Jak smakuje paka choi?

Dlaczego pak choi jest tak popularna w Azji? 

Kto powinien jeść pak choi?

Pak choi pieczona z sezamem
Pak choi pieczona z sezamem123RF/PICSEL

Ile kosztuje i gdzie kupić pak choi? 

Jak przyrządzić kapustę pak choi? 

  1. Pokrój pak choi na pół lub w ćwiartki.
  2. Na patelni rozgrzej olej sezamowy lub oliwę.
  3. Wrzuć kapustę i smaż na średnim ogniu przez 3-5 minut.
  4. Dopraw sosem sojowym, czosnkiem i imbirem.
  5. Podawaj jako dodatek do dań azjatyckich. 
Paka choi
Paka choi123RF/PICSEL
  1. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju.
  2. Dodaj posiekany czosnek i chwilę podsmaż.
  3. Wrzuć pokrojoną pak choi i podlej niewielką ilością bulionu.
  4. Duś pod przykryciem przez 5-7 minut, aż kapusta zmięknie.
  5. Dopraw solą, pieprzem i odrobiną sosu sojowego. 
  1. Pokrój pak choi w cienkie paski.
  2. Dodaj startą marchewkę i czerwoną paprykę.
  3. Skrop sokiem z cytryny i oliwą.
  4. Dopraw solą, pieprzem i sezamem.
  5. Podawaj jako świeży, chrupiący dodatek do dań. 
"Rozmowy Kobiety": Po czym rozpoznać wypalenie zawodowe? Jeden sygnał jest kluczowyinteriaINTERIA.PL