W Azji jedzą do wszystkiego. Wspiera układ nerwowy, idealna dla cukrzyków

Oprac.: Agnieszka Kasprzyk

Pak choi, sekret kuchni azjatyckiej, który musisz spróbować
Pak choi, sekret kuchni azjatyckiej, który musisz spróbować123RF/PICSEL

Właściwości zdrowotne pak choi 

Jak smakuje paka choi?

Zobacz również:

    Dlaczego pak choi jest tak popularna w Azji? 

    Kto powinien jeść pak choi?

    Pak choi pieczona z sezamem
    Pak choi pieczona z sezamem123RF/PICSEL

    Ile kosztuje i gdzie kupić pak choi? 

    Jak przyrządzić kapustę pak choi? 

    1. Pokrój pak choi na pół lub w ćwiartki.
    2. Na patelni rozgrzej olej sezamowy lub oliwę.
    3. Wrzuć kapustę i smaż na średnim ogniu przez 3-5 minut.
    4. Dopraw sosem sojowym, czosnkiem i imbirem.
    5. Podawaj jako dodatek do dań azjatyckich. 
    Paka choi
    Paka choi123RF/PICSEL
    1. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju.
    2. Dodaj posiekany czosnek i chwilę podsmaż.
    3. Wrzuć pokrojoną pak choi i podlej niewielką ilością bulionu.
    4. Duś pod przykryciem przez 5-7 minut, aż kapusta zmięknie.
    5. Dopraw solą, pieprzem i odrobiną sosu sojowego. 
    1. Pokrój pak choi w cienkie paski.
    2. Dodaj startą marchewkę i czerwoną paprykę.
    3. Skrop sokiem z cytryny i oliwą.
    4. Dopraw solą, pieprzem i sezamem.
    5. Podawaj jako świeży, chrupiący dodatek do dań. 
    "Rozmowy Kobiety": Po czym rozpoznać wypalenie zawodowe? Jeden sygnał jest kluczowyinteriaINTERIA.PL