Falbanki z bekonem

Makaron z boczkiem
Makaron z boczkiem123RF/PICSEL

Składniki

  • 40 dag makaronu falbanki (lub świderki)
  • 20 dag wędzonego bekonu w kawałku
  • 1/2 średniego selera
  • 1 mała czerwona papryka
  • 10 dag mrożonego groszku
  • 120 ml śmietany 12%
  • 100 ml mleka
  • 2 jajka
  • 10 dag twardego żółtego sera
  • 10 dag sera owczego
  • 1 łyżka suszonego majeranku
  • 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki
  • szczypta mielonego kminku
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • olej
4-5 porcji

Sposób przygotowania

Makaron "Puttanesca"Interia KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?