Faszerowane kąski

Aktualizacja

Mięso umyj i osusz. Lekko rozgnieć. Posyp solą i pieprzem.

Faszerowane kąski
Faszerowane kąski123/RF PICSEL123RF/PICSEL

Składniki na 2 porcje:

  • 4 kotleciki z indyka
  • 2 plastry żółtego sera
  • 2 łyżki posiekanej czerwonej papryki
  • kilka listków szałwii
  • sól
  • pieprz
  • 1 jajko
  • po 1 łyżce mąki i bułki tartej
  • olej

Sposób przygotowania: 

1. Mięso umyj i osusz. Lekko rozgnieć. Posyp solą i pieprzem. Na 2 kotletach rozłóż paprykę i listki szałwii. Przykryj plasterkami sera i pozostałymi kotletami. Dociśnij brzegi mięsa, by dobrze się skleiły.

2. Kotlety ostrożnie panieruj w mące, roztrzepanym jajku i bułce. Smaż na rozgrzanym oleju, z każdej strony na rumiano. Podawaj np. z mieszanką zielonych sałat i ryżem z warzywami.

Czas przygotowania: ok. 30 minut

Przepis na faszerowaną paprykęInteria Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas