Faszerowane kąski
Aktualizacja
Mięso umyj i osusz. Lekko rozgnieć. Posyp solą i pieprzem.
Składniki na 2 porcje:
- 4 kotleciki z indyka
- 2 plastry żółtego sera
- 2 łyżki posiekanej czerwonej papryki
- kilka listków szałwii
- sól
- pieprz
- 1 jajko
- po 1 łyżce mąki i bułki tartej
- olej
Sposób przygotowania:
1. Mięso umyj i osusz. Lekko rozgnieć. Posyp solą i pieprzem. Na 2 kotletach rozłóż paprykę i listki szałwii. Przykryj plasterkami sera i pozostałymi kotletami. Dociśnij brzegi mięsa, by dobrze się skleiły.
2. Kotlety ostrożnie panieruj w mące, roztrzepanym jajku i bułce. Smaż na rozgrzanym oleju, z każdej strony na rumiano. Podawaj np. z mieszanką zielonych sałat i ryżem z warzywami.
Czas przygotowania: ok. 30 minut