Reklama

Reklama

Fit dorsz zapiekany w czerwonych warzywach

Pomysłów na świętowanie Dnia Chłopaka jest wiele, ważne, by zastanowić się, co tak naprawdę lubi twoja druga połówka. Odżywia się zdrowo i uwielbia spędzać czas na siłowni? A może od dawna planował popracować nad formą, tylko brakowało mu motywacji? Jeśli tak, nic nie ucieszy go bardziej niż czekający na niego w domu obiad w stylu fit.

Składniki

  • 150 g fileta z dorsza
  • 1 pomidor
  • papryka czerwona
  • czerwona cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki posiekanej bazylii
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cytryna

Sposób przygotowania

Wykonanie: Pomidor i paprykę kroimy w drobną kostkę, cebulę i czosnek szatkujemy. Dodajemy oliwę, bazylię i dokładnie mieszamy. Blaszkę wykładamy folią aluminiową, kładziemy na niej filet, przykrywamy go mieszanka warzywną, skrapiamy sokiem  z cytryny i posypujemy szczyptą pieprzu. Zawijamy w folię i pieczemy w temp. 200 st. C przez 20 minut. 

Przepis pochodzi z książki "Kuchnia Fit" Konrada Gacy.

Reklama

  

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje