Fit dorsz zapiekany w czerwonych warzywach
Pomysłów na świętowanie Dnia Chłopaka jest wiele, ważne, by zastanowić się, co tak naprawdę lubi twoja druga połówka. Odżywia się zdrowo i uwielbia spędzać czas na siłowni? A może od dawna planował popracować nad formą, tylko brakowało mu motywacji? Jeśli tak, nic nie ucieszy go bardziej niż czekający na niego w domu obiad w stylu fit.

Składniki
- 150 g fileta z dorsza
- 1 pomidor
- papryka czerwona
- czerwona cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżeczki posiekanej bazylii
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cytryna
Sposób przygotowania
Wykonanie: Pomidor i paprykę kroimy w drobną kostkę, cebulę i czosnek szatkujemy. Dodajemy oliwę, bazylię i dokładnie mieszamy. Blaszkę wykładamy folią aluminiową, kładziemy na niej filet, przykrywamy go mieszanka warzywną, skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy szczyptą pieprzu. Zawijamy w folię i pieczemy w temp. 200 st. C przez 20 minut. Przepis pochodzi z książki "Kuchnia Fit" Konrada Gacy.