Francuskie cebularze
Cebula to bardzo zdrowe, ale wciąż niedoceniane warzywo. Zazwyczaj używamy jej jako dodatku do potraw. Nie tym razem! W naszym przepisie na pyszną przekąskę cebula gra pierwsze skrzypce.

Składniki
- 3 czerwone cebule
- czerwony ocet winny
- 3 łyżki masła
- tymianek
- rukola
- 10 dag sera feta
- 1 op. ciasta francuskiego
- sól
- pieprz
- cukier
- mielona słodka papryka
30 min
12 porcji
Sposób przygotowania:
1. Cebule obierz, pokrój w piórka. Smaż na maśle, mieszając, ok. 5 minut. Dodaj łyżeczkę octu winnego i pół łyżeczki cukru. Wymieszaj. Duś 5 minut. Dopraw solą, pieprzem oraz tymiankiem.
2. Ciasto francuskie rozwiń, pokrój na kwadraty. Przykryj cebulą i pokruszoną fetą. Posyp słodką papryką. Piecz na złoty kolor 15-20 minut. Listki rukoli opłucz i osusz. Udekoruj ciepłe ciastka, od razu podawaj.