Francuskie cebularze

Cebula to bardzo zdrowe, ale wciąż niedoceniane warzywo. Zazwyczaj używamy jej jako dodatku do potraw. Nie tym razem! W naszym przepisie na pyszną przekąskę cebula gra pierwsze skrzypce.

Francuskie cebularze z dodatkiem fety
Francuskie cebularze z dodatkiem fety123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Cebule obierz, pokrój w piórka. Smaż na maśle, mieszając, ok. 5 minut. Dodaj łyżeczkę octu winnego i pół łyżeczki cukru. Wymieszaj. Duś 5 minut. Dopraw solą, pieprzem oraz tymiankiem. 

2. Ciasto francuskie rozwiń, pokrój na kwadraty. Przykryj cebulą i pokruszoną fetą. Posyp słodką papryką. Piecz na złoty kolor 15-20 minut. Listki rukoli opłucz i osusz. Udekoruj ciepłe ciastka, od razu podawaj.


Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas