Reklama

Reklama

Frykadelki z mozzarellą

Smaczne i sycące danie

Składniki

  • 60 dag mieszanego mielonego mięsa
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 10 dag mozzarelli
  • 4 łyżeczki pesto (ze słoika)

Składniki

  • 5 łyżek bułki tartej
  • 4 łyżki mleka
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka suszonych włoskich ziół
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

1. Cebulę obierz, posiekaj. Mięso przełóż do miseczki. Dodaj cebulę, jajko, bułkę tartą oraz mleko, musztardę i suszone zioła. Masę przypraw solą oraz pieprzem. Dobrze wyrób. 

2. Z mięsnej masy uformuj 8 klopsów. Włóż je na patelnię z rozgrzanym olejem. Smaż je ok. 10 minut, obracając. Przełóż na blachę. Przykryj plasterkami mozzarelli. Piecz 5 min w 200 st. (góra i dół). Przed podaniem na każdym klopsiku połóż 1/2 łyżeczki pesto. Serwuj np. z sałatką ziemniaczaną. 

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje