Reklama

Reklama

Gęsty miks z pomidorkami oraz papryką

Weź go z sobą do pracy.

Składniki:

●szklanka pomidorków koktajlowych (lub 2 duże pomidory)

Reklama

●1/2 czerwonej papryki

●1/2 pęczka rzodkiewek

●1/4 szklanki mleka kokosowego

●1/2 łyżeczki chili lub pieprzu cayenne

●do nadania konsystencji woda przegotowana i schłodzona (lub filtrowana)

●szczypta soli morskiej

Przygotowanie:

1. Pomidory umyj, usuń zielone części (z dużych wytnij zdrewniałe kawałki). Rzodkiewki umyj i osusz. Z umytej papryki usuń nasionka.

2. Wszystkie składniki wraz z mlekiem kokosowym zmiksuj na wysokich obrotach do uzyskania kremowej konsystencji. Jeśli napój jest za gęsty, dodaj nieco chłodnej wody.

3. Dopraw chili lub pieprzem cayenne i ewentualnie szczyptą soli, wlej do naczyń (np. słoiczków lub szklanek) i od razu podawaj. Możesz udekorować plasterkami pomidorków. Jeśli wlejesz napój do słoika i zakręcisz, możesz zabrać go do pracy i wypić na II śniadanie. Zamknięty wolniej traci wartości.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje